Welke hondenrassen komen in aanmerking voor blindgeleidehond?

Het is natuurlijk zeer logisch dat de hond een bepaalde grootte moet hebben. Kleine hondjes, zoals chihuahua , Yorshire kunnen helaas niet in aanmerking komen. Deze hondjes zoude een gevaar betekenen voor de blinde, hij kan erover vallen en kan de hond helaas niet goed gewaar houden. Bv bij het oversteken van de straat moet de hond laten voelen aan de benen van de blide wanneer er een gevaar is . De kleine hond kan helaas niet aan de hoogte van de benen van de blinde komen. Ook zijn deze kleine hondjes niet altijd zo luistervaardig.

De golden retriever

De golden retriever komt oorspronkelijk uit Schotland maar is zeer geliefd in vele landen. Oorspronkelijk wordt dit ras gebruikt als jachthond om wild te apporteren maar deze honden hebben een enorme werklust, zijn zeer lief en sociaal, daardoor is hij ook een van de makkelijke honden om op te voeden en wordt hij dus vaak gebruikt als hulphond voor mensen en dus ook als blindgeleidehond. De levensverwachting van de golden retriever is ongeveer van 10-15 jaar oud.

golden

De labrador

De labrador komt oorspronkelijk uit Canada. Het is een zeer lieve en intelligent ras, ze worden oorspronkelijk gebruikt als jachthond om wild uit het water te apporteren. Labradors hebben ook een zeer hoge pijngrens en gaan niet snel laten blijken als er iets scheelt of als ze ergens pijn hebben. Ze zijn zeer slim en zijn dus zeer makkelijk te trainen. Het is ook een leuke gezinshond die perfect bij kinderen kan passen. De labrador is ook een van de rassen die zeer graag werkt en dus ook daarom vaak grbuikt wordt als hulphond voor mensen met een beperking.

blinde

De herdershond

Een herdershond werd vroeger gebruikt om te werken met vee wat nu ook wel nog gebeurt. Herders honden zijn honden die graag werken goed te trainen zijn en die een zeer goeie band met hun baasje hebben. Je moet wel opletten omdat sommige herdersrassen niet de gemakkelijkste zijn om op te voeden. Vroeger werden ze ook vaak gebruikt als blindgeleidehond omwille van hun sterke band met de mens. Omdat deze wel een hard karakter hebben worden ze wel minder gebruikt dan de andere rassen. Maar het gebeurt nog steeds dat mensen ervoor kiezen om een herdershond als blindgeleidehond te gebruiken.

herder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s