De chinchilla

De chinchilla is een klein knaagdier dat afkomstig is uit Zuid- Amerika. Het diertje vinden we vooral terug in he Andesgebergte in de landen Chili en Peru. Het diertje heeft een unieke vacht: 40 haartjes per haarzakje en werd algauw berucht om zijn pels die verwerkt werd tot bondjassen. Een chinchilla in gevangenschap heeft behoefte aan een zandbak om zijn pels te verzorgen.

Het is een groepsdier dat actief is bij schemering. De chinchilla kan in verschillende kleuren gevonden worden: wildkleur grijs met witte buik en witte pootjes,beige, abricot, ebony, velvet en bont. De chinchilla is een planteneter. De chinchilla’s aten in de vrije natuur voornamelijk dorre grassen, kruiden en struiken. Chinchilla’s mogen geen suiker , vet of vochtige bestandsdelen eten omdat hun darmstelsel daarvan van streek kan raken. In tegenstelling tot andere knaagdieren, is de chinchilla geen graan-of zaadeter. In de dierenspeciaalzaak kan men speciaal chinchillavoer kopen, met droge ingredienten en extra vitaminen en mineralen. De chinchilla is een nestvlieder en draagt 111 dagen.

* nestvlieder: de kleintjes blijven niet zoals konijnen in hun nest de eerste 14 dagen ze lopen vanaf hun geboorte meteen rond.

wild wildkleur

beige beige

abrico abricot

ebony Ebony

velvet velvet

bont bont

 

Een gedachte over “De chinchilla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s