De struisvogel

De struisvogel is de grootste vogel ter wereld en behoort tot de loopvogels. Het mannetje is zo’n 2,4 meter groot, het vrouwtje 1,8 meter. Hun gewicht schommelt tussen de 120 en 150 kilo.Al lopend haalt de vogel makkelijk een snelheid van 70 km per uur. De dieren trekken rond in groepen van telkens 5 tot 50 dieren. De mannetjes hebben een zwart vederkleed, de vrouwtjes zijn bruin van kleur. 1 mannetje heeft een harem van zo’n 3 à 5 vrouwtjeswaarbij er telkens een alfa vrouwtje is dat broed samen met het mannetje.

Het zijn planteneters toch wagen ze zich ook af entoe aan insecten en knaagdieren. Struisvogels hebben een grondnest waarin ze zo’n 10 tot 15 eieren leggen die ongeveer 20 cm groot zijn en 1,5 kilo wegen.De broedduur is zo’n 42 dagen. De jonge dieren zijn geslachtsrijp rond de leeftijd van 3 jaar. Bij gevaar kunnen struisvogels op 2 manieren reageren: of ze worden agressief en trappen met hun poten waarbij ze lelijke wonden kunnen veroorzaken met hun klauwen. Of ze bukken zich waarbij ze hun hoofd op de grond leggen.

struisvogel

Een gedachte over “De struisvogel

  1. Hoi Aurelie, Ik vond je struisvogel verhaal leuk. Deed me herinneren aan mijn struisvogel rit in Zuid Afrika. Wist je dat ze uit de maag van een struisvogel daar zelfs een bougie haalden. Die jongens eten werkelijk alles op. Groet je hebt een mooie site gemaakt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s