Agressie aanpakken bij dieren

Hoewel agressie in vele gevallen een natuurlijk communicatiemiddel is, wanner er niet tijdig ingegrepen wordt, kan deze agrssie uit de hand lopen en wel onder de noemer afwijkend gedrag geplaatst worden. Agressie kan snel een geoonte worden die kan verergeren. Dit komt omdat deze vorm van gedrag zelfbelonend wordt door adrenaline die vrij komt in het lichaam. We moeten er dus voor zorgen dat de situaties die agressie opwekken, zo veel mogelijk vermeden worden.

Het is erchter niet zo dat agressie zal verdwijnen door het te negeren of door dergelijke kritieke situaties te ontwijken. De hond moet op een gecontroleerde wijze met dergelijke situaties geconfronteerd worden en leren om op een andere manier dan met agressie te reageren.

Wanneer we afwijkend, agressief gedrag willen afleren , is het in de eerste plek belangerijk om de oorzaak van het agressief gedrag te gaan achterhalen. Wanner je hier zelf niet toe in staat bent, is het aan te raden om professionele hulpt in te schakelen, voor het probleem gedrag echt uit de hand loopt.

Wanner er niet meteen een verklaring gevonden wordt voor het afwijkend gedrag , is het raadzaam om een dierenarts te raadplegen. De agressie van de hoond kan mogelijk verklaard worden door een medisch probleem. Heel wat dieren reageren prikkelbaar waneer ze pijn hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s