Aangepaste verzorging van binnenhuiskatten

Hallo allemaal zoals jullie weten heb ik een diploma dierenverzorginng en ben ik dus gespecialiseerd is het huisvesten van kleine huisdieren. Deze keer ga ik het hebben over de huiskat.

Een avontuurlijke woning

Het leven van een binnenhuiskat ziet er heel anders uit dan een kat die ook naar buiten kan. Voor een binnehuiskat is uw woning zijn hele wereld, in tegenstelling tot katten die naast hun gezellige thuis ook op avontuur kunnen rekken en een heleboel ontdekkingen doen in de grote wereld. Daarom is het belangerijk van wat afwisseling en avontuur in te brengen in je woonst. Dat kan op diverse manieren, het is vooral belangerijk dat er iets verandert in de gekende omgeving van je kat, iets nieuws dat je pluizige viervoeter kan onderzoeken. Bied af en toe een nieuw speeltje aan, zet eens een grote doos klaar om in de weg te kruipen of leg een opengevouwen krant op de vloer. Op die manierverdrijf je de verveling door de natuurlijke nieuwwsgierigheid en ontdekkingsdrang van je huistijger te prikkelen. Deze kleine pleziertjes zorgen gegarandeerd voor een tevreden binnenhuiskat! Ook grote kattenkrabpalen en heuse kattenbomen zorgen voor een avontuurlijke omgeving.

Jachtinstinct en spelen

Katten die binnenhuis leven slapen aanzienlijk meer dan hun soortgenoten die zich buiten kunnen uitleven. Hierdoor schiet hun lichaamlijke activiteit er ams eerste bij in, wat kans op overgewicht vergroot. Binnenhuiskatten verbruiken minder energie en hebben dus ook minder voer nodig. Daarbij is het belangerijk om je kat tot beweging te stimuleren. Al leeft je kat in huis zijn jachtinstinct is tiptop in orde. Speel veel met je kat en laat hem achter balletjes en touwtjes aanhollen, daardoor kan hij zijn energie ook voldoende kwijt. Daardoor zal je minder ongewenst gedrag merken en zal je kat minder kapot gaan maken.

veiligheid

Zorg voor voldoende veiligheid in je woonst. Voor katten die binnen leven kan een open venster of balkon voor een grote verleiding zorgen om in de wilde wereld in te trekken. De val kan echter hoog zijn en de buitenwereld heeft zeker zijn gevaren, Een kat die binnen leeft weet namelijk niet dat auto’s en dergelijke zeer gevaarlijk kunnen zijn.

 

 

 

9 gedachten over “Aangepaste verzorging van binnenhuiskatten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s