dierenmishandeling van ezels paarden en schapen : ik ben in chock van wat ik gelezen en gezien heb !

Hallo allemaal vandaag ga ik het hebben over een artikel dat ik ben tegen gekomen via facebook over een ganse groep mishandelde dieren . Het is gewoon chokerend dat de eigenaars hun dieren in zo een toestand kunnen houden! Ik heb zelf gewerkt in een dierenasiel en ik heb al veel dingen gezien en meegemmaakt maar dit is tog echt wel schokerend en niet normaal. 6 verschillende dierenasielen hebben samen gewerkt om de dieren weg te halen samen met de politie en terecht!

Wonesdag 7 februari werd er op 2 verschillende plaatsen in beslagname’s van dieren gehouden , de toestand van de dieren is gewoon niet acceptabel en normaal.

Waneer het team ter plaatse komt vinden ze een aantal paarden heel slecht verzorgt geen afdak , niet genieg gevoederd de weide is een modderbad die door de koude temperaturen bevroren is waardoor sommige paarden zijn uitgegleden en gebleseert zijn geraakt. De eigenaars hebben verschillende waarschuwingen gekregen dat ze de levenskwaliteit van hun dieren moesten verbeteren.

Hun vacht en hoeven zijn er zeer slecht aan te de dieren kunnen moeilijk staan en lopen van de pijn ook zijn de paarden veel te mager.

Op de 2 de plaats waar er dieren in beslag genomen zijn vinden de mensen van animaux en peril 17 ezels en 1 poney , de toestand waarin zei leven is ook chokerend ze hebben geen beschutting ze liggen tegen mekaar aan om mekaar warm te houden tegen de vrieskou , verderop vinden ze een dode ezels die de koude temperaturen niet heeft overleeft. Eentje is er zo slecht aan toe dat hij niet meer kan recht staan ze moeten hem in de van dragen .

De ezel op de laatste foto die licht heeft het ondanks alle zorg niet overleeft zo ziek dat hij was.

De komende weken gaat de rechter de zaak onderzoeken 1 ding is zeker die mensen krijgen hun dieren niet terug en riskeren een gevangennisstraf en een boete van 10000 euro voor dierenmishandeling .

 

 

Een gedachte over “dierenmishandeling van ezels paarden en schapen : ik ben in chock van wat ik gelezen en gezien heb !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s