Mijn top 10 romantische films

10: dear john

Een jonge soldaat John Tyree (Channing Tatum), is met verlof en wordt verliefd op de schitterende, maar conservatieve studente Savannah Lynn Curtis (Amanda Seyfried). De twee beleven een mooie tijd en wanneer John weer op uitzending gestuurd wordt, beloven ze elkaar brieven te schrijven om hun liefde levend te houden.

De vader van John speelt een bijzondere rol in de film. Hij is hoogstwaarschijnlijk autistisch, en heeft een moeilijke relatie met zijn zoon. John schermt tijdens de film met zijn liefde voor Savannah en de relatie met zijn vader. Hij krijgt een aantal grote tegenvallers te verwerken in de film, welke hij moet overwinnen.

trailer:

9: safe haven

De alcoholische Kevin , rechercheur in boston, mishandelt zijn vrouw Erin , die op een dag besluit te vluchten en uiteindelijk terechtkomt in southport. Ze neemt de naam “Katie” aan, sluit vriendschap met haar nieuwe buurvrouw Jo en ontmoet Alex , een weduwnaar met twee kinderen. Jo moedigt Katie en Alex aan een relatie te beginnen. Ondertussen probeert Kevin zijn vrouw te vinden door politiegegevens te vervalsen zodat het lijkt alsof zij een gezochte moordenaar is.

trailer:

 

 

8: the longest ride

The Longest Ride vertelt over de liefde tussen voormalig rodeokampioen Luke (Scott Eastwood), die zijn comeback wil maken, en de studente Sophia (Britt Robertson), die op het punt staat haar droombaan te krijgen in de kunstwereld van New York. Hun verschillende wegen en botsende idealen stellen hun relatie zwaar op de proef. Totdat Sophia en Luke in contact komen met Ira (Alan Alda) en hun leven totaal verandert. Ira’s herinneringen aan zijn geliefde vrouw en hun tientallen jaren durende romance, inspireert het jonge stel.

trailer :

7: love rosie

De Engelse Rosie Dunne en Alex Stewart ontmoeten elkaar op de kleuterschool en zijn vanaf dat moment boezemvrienden. Hun relatie is jarenlang puur platonisch, tot het laatste jaar van hun tijd op de middelbare school. Tijdens het uitgaan zoent Alex Rosie. Zij valt enkele momenten later alleen stomdronken van haar barkruk en blijft laveloos op de grond liggen. Wanneer Alex Rosie de volgende dag opzoekt, verklaart zij dat ze totaal niets meer weet van de vorige avond. Ze bedoelt dit letterlijk, maar hij vat het op als ontkenning van wat er tussen hen is gebeurd. Ontmoedigd vraagt hij daarom niet haar, maar jaargenoot Bethany mee naar hun laatste schoolfeest voor hun afstuderen. Rosie gaat op haar beurt in op een uitnodiging van Greg, met wie ze aan het eind van de avond een rommelige onenighstand heeft.

Alex wil dokter worden en Rosie hotelmanager. Ze spreken af om samen te gaan studeren in de Verenigde staten; hij aan harvard, zij in Boston. Vlak voor ze allebei moeten vertrekken, komt Rosie er alleen achter dat ze zwanger is. Ze verzwijgt dit voor Alex. Wanneer ze hem uitzwaait op het vliegveld, weet hij niet beter dan dat zij hem twee weken later achterna zal vliegen, maar dat gebeurt niet. Rosie is van plan haar kind af te staan voor adoptie, maar zodra dochtertje Katie ter wereld komt, ziet ze daar vanaf. In plaats van te gaan studeren, gaat ze als schoonmaakster in een hotel werken om als alleenstaande moeder voor haar dochter te kunnen zorgen. Alex komt niet achter de waarheid voor Bethany Rosie een jaar later ziet met een kinderwagen en hem dit vertelt.

In meer dan tien jaar die volgen, beseffen Alex en Rosie op verschillende momenten wat ze echt voor elkaar voelen. Alleen telkens wanneer één van hen dit wil vertellen aan de ander, blijkt die net een nieuwe partner, trouwplannen of een kind op komst te hebben.

trailer :

6: Me before you

Vaak vind je de liefde waar je haar niet verwacht… Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige 26 jarige van baan naar baan. Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld wanneer ze weer eens switched van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen, waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond.

trailer:

 

5: the last song

Veronica “Ronnie” Miller  is zeventien en een opstandige tiener sinds haar vader Steve Miller  en haar moeder Kim  zijn gescheiden. Na de scheiding verhuisde haar vader naar en Ronnie, haar broer Jonah  en haar moeder naar New york . Na drie jaar vindt haar moeder dat de kinderen de zomer moeten doorbrengen bij hun vader, omdat ze anders te veel zouden vervreemden. Bij Ronnie is dat eigenlijk al gebeurd, maar haar broer mist zijn vader nog enorm.

Eenmaal aangekomen bij hun vader keert Ronnie zich af van hem en Jonah gaat juist veel dingen met hem samen doen zoals bv. het maken van een glasraam voor de afgebrande kerk van Tybee Island. Per toeval ontmoet Ronnie Will Blakelee hij liep haar omver toen hij aan het volleyballen was). Ronnie doet heel kort tegen Will maar Will gaat toch verder met zijn versierpogingen.

Als Ronnie de omgeving observeert rond haar vaders huis ontdekt ze per toeval de eieren van een schildpad. Om deze te beschermen belde ze naar het plaatselijke aquarium, maar die konden pas de volgende dag komen, dus moest Ronnie ’s nachts de eieren beschermen tegen de wasberen. De volgende ochtend schrikt ze als ze ziet dat Will door het aquarium is gestuurd om de eieren te beschermen (hij doet daar vrijwilligerswerk). Ronnie verwijt hem dat hij nu pas was gekomen en zegt dat hij maar eens ’s nachts de wasberen moest weghouden van het schildpaddennest. Zo gezegd zo gedaan: de volgende avond vergezelt hij Ronnie als ze de eieren beschermt. Er bloeit toch iets tussen hen op en na een paar akkefietjes krijgen ze een relatie en wordt de band met haar vader sterker.

Op de avond dat de schildpadden naar de zee gaan trekken zakt de vader van Ronnie en Jonah in elkaar. Later in het ziekenhuis blijkt dat hij lijdt aan kanker (welke wordt niet vermeld wel dat deze al is uitgezaaid tot zijn longen). Dit wist hij al lang, hij had aan de dokters gevraagd om zijn medicatie af te bouwen omdat hij in de zomervakantie écht bij zijn kinderen wilde zijn en niet onder invloed van medicatie. Na een tijdje mag haar vader het ziekenhuis verlaten.

Op een dag biechten Will en zijn vriend Scott  op dat zij verantwoordelijk zijn voor de brand in de kerk. Scott had de brand aangestoken, en Will wist hiervan af. Will heeft het zelf dus niet gedaan, maar aangezien hij ervan af wist werd Ronnie heel kwaad op hem, want zij had het gehoord, en het hele dorp dacht dat Steve de brand had aangestoken, daarom breekt Ronnie met Will. Toch wil Steve niet dat ze naar de politie gaan met hun verhaal.

Na de breuk met Will spendeert Ronnie al haar tijd met haar vader. Ze ontdekt dat hij een lied voor haar aan het componeren was maar het niet kon afmaken omdat zijn handen te veel pijn deden. Hij vraagt dan dat Ronnie het lied afmaakt (voordat Ronnie haar ouders waren gescheiden speelde Ronnie piano op hoog niveau). Als zij het voor hem speelt sterft haar vader (vandaar de titel “The last Song”). Op de begrafenis van haar vader speelt ze dit lied en legt ze uit dat ze een slechte band had en dat het enige wat ze gemeen hadden hun liefde voor muziek was.

Na de begrafenis ontmoet Ronnie Will en vormen ze terug een koppel. De film eindigt met het beeld dat Ronnie de piano op haar aanhangwagen zet en ze vertrekt uit Tybee Island naar New York.

trailer::

 

4: letters to juliet

De jonge Sophie werkt als feitenonderzoekster voor the new yorker , al zou ze graag schrijfster worden. Ze gaat met haar verloofde Victor op voorhuwelijksreis naar verona in Italie. Victor maakt van de gelegenheid gebruik om leveranciers te zoeken voor zijn geplande Italiaans restaurant, en laat Sophie vaak alleen.

Op stap in de stad passeert ze het Casa di Giulietta; het huis van Julia uit Shakespeares beroemde werk Romeo en julia . Ze ziet hoe jongedames allerlei boodschappen voor Julia achterlaten op de muur en hoe die ’s avonds door een jonge vrouw worden verzameld. Sophie volgt haar tot het kantoor van Julia’s secretaresses: vier vrouwen op de loonlijst van de stad die alle brieven beantwoorden.

Ze wordt uitgenodigd hen te helpen en gaat de volgende dag mee de brieven ophalen. Achter een losse steen in de muur vindt ze een vijftig jaar oud exemplaar van een Engels meisje over haar Italiaanse liefde en ze besluit hem te beantwoorden. Kortelings later valt de kleinzoon van dat meisje het kantoor binnen. Hij maakt Sophie duidelijk dat hij het ongepast vindt om zijn grootmoeder na al die jaren aan te zetten op zoek te gaan naar haar jeugdliefde.

Sophie volgt hem naar buiten en ontmoet zo Claire die inderdaad afgereisd is om de man met wie ze als vijftienjarig meisje wou trouwen maar uit onzekerheid verliet, Lorenzo, terug te vinden. Tot Charlies ongenoegen mag ze meegaan op de zoektocht en ook het hele verhaal opschrijven. In het telefoonboek vinden ze een hele resem Lorenzo Bartolini’s, en die zoeken ze vervolgens één voor één op.

Na tal van Lorenzo’s bezocht te hebben, geven ze uiteindelijk de zoektocht op maar op de terugweg merkt Claire een jongeman op die precies op haar Lorenzo lijkt. Ze stoppen en het blijkt zijn kleinzoon te zijn. Na vijftig jaar ontmoeten de twee elkaar en vallen opnieuw voor elkaar — Claire is weduwe en Lorenzo weduwnaar.

Terug in New York verbreekt Sophie haar relatie met Victor. Haar baas vindt het verhaal dat ze meebracht goed en besluit het te publiceren. Dan krijgt Sophie een uitnodiging voor het huwelijk van Claire en Lorenzo en vliegt terug naar Italië, waar zij en Charlie toegeven van elkaar te houden.

trailer:

 

3 : the vow

Paige en Leo zijn een gelukkig, pasgetrouwd stel totdat hun levens veranderen door een auto-ongeluk waarbij Paige in een coma raakt. Wanneer ze bijkomt met geheugenverlies, weet ze niet meer wie Leo is en krijgt ze een verwarrende relatie met haar ouders en ex-verloofde, voor wie ze misschien nog gevoelens heeft. Ondanks deze gebeurtenissen zet Leo alles op alles om haar hart weer te veroveren en hun huwelijk te redden.

trailer:

 

2: the notebook

Allie (Allison) Hamilton is een welvarend, 17-jarig meisje dat haar zomer doorbrengt in Seabrook. Daar ontmoet ze Noah Calhoun. Hij werkt op een houtzagerij met Fin, het vriendje van Allies goede vriendin Sarah. Noah ziet Allie op de kermis en is op slag verliefd op haar. Eerst moet Allie niets van Noah weten, maar langzamerhand valt zij voor zijn charmes. Samen beleven ze een prachtige zomer vol liefde en hartstocht, maar de ouders van Allie keuren hun relatie niet goed. Noah verdient maar weinig geld en zij willen een goede toekomst voor hun dochter, om deze reden verbieden ze Allie Noah nog te zien.

Na deze ruzie begint Noah in te zien dat een relatie op afstand eigenlijk geen relatie is, nu Allie naar New York vertrekt. Allie verbreekt hun relatie uit wanhoop en verdriet, maar ze heeft er meteen spijt van en wil Noah opzoeken, maar haar ouders nemen haar mee terug naar huis. Fin stelt Allie gerust en zegt dat Noah haar zal schrijven, als hij wil. Dat doet hij, hij schrijft haar een jaar lang elke dag een brief, maar ze blijven allemaal onbeantwoord. Noah is in de veronderstelling dat Allie niets meer van hem wil weten, maar Allie wacht op zijn brieven, die haar moeder stiekem achterhoudt. Na een jaar beginnen Noah en Allie aan een nieuw leven, zonder elkaar.

Noah gaat voor de oorlog naar het front met Fin, die daar sterft bij een bominslag. Allie geeft zich op als vrijwillige verpleegster voor de gewonde soldaten en daar ontmoet ze Lon, een rijke man die wel bij haar ouders in de smaak valt. Allie verlooft zich met hem, maar Noah blijft in haar hoofd. Ondertussen is Noah teruggekomen en heeft hij samen met zijn vader een oud onbewoonbaar huis gekocht en geheel opgeknapt. Als Allie haar trouwjurk past en ze de krant leest, ziet ze een foto van Noah voor het opgeknapte huis, en besluit ze voordat ze gaat trouwen een paar dagen ertussenuit te knijpen en naar Noah, in Seabrook, toe gaan. De dagen dat ze daar is zijn hartstochtelijk en de vlam tussen Allie en Noah begint weer te branden.

Op een gegeven moment komt haar verloofde Lon naar het stadje Seabrook en uiteindelijk moet ze de keuze maken tussen Lon en Noah, en haar keuze valt op Noah. Jaren later zie je Noah en Allie in een verzorgingstehuis, Allie is dementerend en Noah zit vrijwillig bij haar. Alles wat ze hebben meegemaakt heeft Allie opgeschreven in een boek. Achter in het boek vraagt ze hem het boek aan haar voor te lezen zodat haar geheugen weer even terugkomt op momenten dat ze dement is.

trailer :

1: if i stay :

De 17-jarige Mia Hall is een cellist talent, ze wordt verliefd op Adam en heeft een heel goede verhouding met haar familie. Ze probeert toegelaten te worden tot juiliard school, wat Adam wel een probleem vindt gezien de grote afstand, en de stad New York die hem niet aantrekt.

Als op een dag Mia en haar familie betrokken raakt bij een tragisch auto-ongeluk, verliest ze ineens haar familie. Als ze zelf in coma raakt, waarbij een uittreding plaatsvindt, maakt ze alles bewust mee. Als ze in het ziekenhuis ligt, wordt het moeilijk voor Mia als ze ziet dat haar vrienden met haar meeleven. Mia wil vechten voor haar leven, maar ze twijfelt omdat ze ook bij haar familie wil zijn. Mia wordt voor een onmogelijke keuze gesteld.

trailer :

 

 

 

 

Een gedachte over “Mijn top 10 romantische films

  1. Leuk zo’n top-10 lijst.
    Ik ga vaak naar de film (ben in het bezit van een Cineville pas), maar ik heb niet een van de films uit jouw lijst gezien. Kennelijk verschillende smaken. Zal ook ongetwijfeld met leeftijd en levensfase te maken hebben.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s