Mijn maagverkleing : gastric sleeve

Hallo allemaal vandaag ga ik het hebben over mijn maagverkleining. Op 18 december 2014 ben ik namelijk geopereerd aan mijn maag. Dokters hebben bij mij obesitas vast gesteld en ze vonden het tijd dat ik een maagverkleining deed zodat ik later minder gezondheids- problemen zou hebben. Toen ze de operatie hebben geplant was ik namelijk maar net 18 jaar. Het is best een aangrijpende en moeilijke operatie dus voor dat ik geopereerd werd, heb ik allerlei testen moeten uitvoeren. Eerst en vooral ben ik naar een endocrinoloog geweest om te testen of ik geen suikerziekte had omdat dat namelijk iets is dat ze moeten weten voor ze opereren en om te weten welke soort operatie ze gaan uitvoeren. Er bestaan verschillende soorten maagverkleiningen, gastric sleeve of de gastric bypass. Daaruit bleek dat ik dus geen suiker ziekte had wat op zich al goed nieuws was.

Daarna ben ik naar een psycholoog moeten gaan om te controleren of ik mentaal wel zo een operatie aankon. Na een lang gesprek heeft de psycholoog groen licht gegeven om de operatie uit te voeren. De operatie was geplant op 18 december 2014 na mijn examens want ik zat namelijk in mijn laatste jaar dierenverzorging. De dag van de operatie moest ik om 7 uur smorgens naar het ziekenhuis gaan. Ik had enorm veel stres het was mijn eerste keer onder de narcose. De operatie opzich geeft 2 uur geduurd ongeveer ze hebben de gastric sleeve uitgevoerd, normaal was het de bedoeling om de bypass uit te voeren maar door medische redenen was die niet doenbaar. Na de operatie ben ik wakker geworden met toch wel redelijk veel pijn aan de buik ik mocht ook de eerste dag niet rechtstaan en ook niet eten. De dag erna heb ik een test moeten uitvoeren om te zien of drank en voeding correct naar de maag zakte. De test was goed gegaan dus mocht ik na meer als 1 dag niets gegeten te hebben een yoghurt eten, die heb ik maar de helft van opgekregen. Als drank kreeg ik water en appelsap. Dag 3 kreeg ik soep in de middag dat ging ook goed maar ik kreeg natuurlijk niet alles op. dag 4 was het de beurt aan vaster voedsel ging al wat moeilijker maar dat was normaal. Dag 5 mocht ik eindelijk naar huis. De Eerste maand na de operatie was het redelijk moeilijk ik had het moeilijk en verdroeg sommige etenswaren niet meer.

Nu is de operatie al 4 jaar geleden en ik heb zeker geen spijt dat ik het gedaan heb ook al was het niet makkelijk in het begin, ik voel me veel beter zowel psychologisch als fysiek. Ik zal hieronder een foto voor en na plaatsen.

Vragen over een maagverkleining laat gerust een berichtje achter of mail naar aurelieslifestyleblog@hotmail.com

 

Een gedachte over “Mijn maagverkleing : gastric sleeve

  1. Goed voor jou meid, zolang je zelf maar goed in je vel voelt! Ook bewondering voor jouw keuze wat zeker niet de gemakkelijkste was en dat je dit alles goed doorstaan hebt!
    Fijne avondgroetjes, Heidi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s