fibromyalgie mijn symthomen en welke invloed het heeft op mijn dagelijkse leven?

Zoals julie al misschien gelezen hebben in mijn vorig blogbericht heb ik fibromyalgie een chonische ziekte.
Elke persoon met fibromyalgie ervaart deze chronische aandoening anders , sommige hebben meer last van de spierpijn en gewrichtspijn e andere van extreme vermoeidheid , en sommige zoals ik onder andere hebben en combinatie van alle symthomen waardoor het mijn dagelijks leven echt beinvloed en waardoor ik dus al meer als een jaar niet meer kan werken .

Mijn symthomen zijn :

extreme vermoeidheid ik ben altijd moe ook al heb ik 12 uur slaap gehad in de nacht het is persies dat ik maar 2 uur geslapen heb.
Ik geraak moeilijk in slaap.
hoofdpijn en medicatie helpt niet., duizzeligheid waardoor ik moeilijk kan activiteiten doen.
Spierpijn vooral mijn nek , schauders en benen.

Mijn dag indeling is eigelijk vrij simpel , ik sta op rond de middag dan heb ik ongeveer 12 uur geslapen , dan ga ik eten geven aan mijn 4 konijnen dus een wortel of andere groenten of een stuk fruit hun graen en natuurlijk ook hun water en hooi bijvullen. Dan mak ik mijn eten klaar en ga ik in de zetel zitten. Na het ten probeer ik mij bezig te houden het val een beetje te zien hoe ik me die dag voel en of ik veel pijn heb of niet. Als de pijn en de duizelligheid meevalt ga ik met mijn hond spelen billy hij is 5 maand oud en vol energie , ik probeer ook elke dag 30 min te gaan wandellen met hem. 2x per week worden ook mijn konijnenkooien uitgekuist. De rest van de dag probeer ik het wat rustiger aan te doen ik mag namelijk niet te veel op een dag doen anders ben ik te volgende dag te slecht en moet ik mijn dag in bed doorbrengen. De goeie dagen waneer ik me niet al te slecht voel ga ik ook vaak is naar de winkel of op cafe iets drinken met mijn ouders of vrienden als die niet moeten werken . Sinds ik ziek geworden ben zijn mijn sociale contacten zwaar gedaalt , veel mensen begrijpen niet wat fibromyalgie is en weten en snappen niet dat het moeilijk is . Ik hoop ooit terug te kunnen werken en een behandeling vinden die bij mij past .

Mijn behandeling is voorlopig vrij simpel ik pak 2 soorten medicatie lyrica 75 mg 2 x per dag tegen depressie en spierpijn en welbutrin ook een soort anti depressiva voor energie te krijgen en beter te slapen . Het slapen gaat beter maar voor de rest helpt het niet egt . 26 maart heb ik een nieuwe afspraak met nieuwe dokters hopelijk kunnen zei mij beter helpen. Ik zal dan ook een update schrijven over hoe het gegaan is . Mensen die vragen hebben over fibromyalgie mogen mij altijd een berichtje hier sturen of via mijn mail : aurelieslifestyleblog@hotmail.com

Als julie graag een onderwerp hebben waar julie graag informatie over willen mogen julie altijd een berichtje sturen of mij mailen .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s