Wat is fibromyalgie?

Hallo allemaal in dit blogbericht ga ik het hebben over een chronische ziekte genoemd fibromyalgie. Veel mensen wete niet wat fibromyalgie is , nogtans veel mensen hebben deze chronische ziekte zoals lady gaga bijvoorbeeld

Fibromyalgie is een soort van reua die vooral de spieren en gewrichten gaat aantasten maar niet allleen de symthomen zijn zeer uiteenlopend. Fibromyalgie is ook anders bij elke patient niet elke patient met fibromyalgie ervaart de zelfde sympthomen.

De symthomen zijn vooral , spierpijn, extreme vermoedheid en pijn aan de gewrichten waardoor je dus niet goed kan functioneren.Zoals ik al eerer zei is iedere persoon met fibromyalgie anders in een later blog bericht zal ik julie vertellen welke symthomen ik heb en hoe het mijn leven beinvloed.

Sommige mensen met fibromyalgie kunnen ook niet werken ,andere kunnen halftijds werken of sommige ook heeltijds dat hangt allemaal af van de symthomen die deze persoon namelijk ervaart en in welke deze die persoon invloed in zijn dagelijks leven.

De behandeling avn fibromyalgie is heel ingewikkeld er is namelijk geen echte behandeling voor fibromyalgie, je kan wel proberen om de symthomen onder controle te krijgen zoals pijnstillers of lichte antidepressiva tegen de pijn.Anti depressiva word ook vaak gegeven om te voorkomen dat mensen met fibromylagie in een zware deppresie terecht komen.

Heel belangerijk als je iemand hebt in je omgeving die fibromyalgie heeft probeer die persoon zo goed mogelijk te begrijpen en te steunen. het is geen makelijke aandoening en je ziet niet aan de buitenkant dat de persoon ziek is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s